KÉPírók

Amatőr online irodalmi műhely
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Irodalmi pályázatok

Go down 
SzerzőÜzenet
Hedgedog
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2014. Dec. 28.

TémanyitásTárgy: Irodalmi pályázatok   Szomb. Márc. 14, 2015 9:42 am

Fizetős és nem fizetős irodalmi pályázatok. Ha ilyet látsz, linkeld. Ha ilyenre vagy kíváncsi, ide less be.

_______________________________________________________________


Határidő: 2015. 03. 15.

Kis Dénes magyarsága és hazaszeretete: Esszépályázatot hirdet a Kiss Dénes Emlékbizottság Kiss Dénes magyarsága és hazaszeretete versei tükrében címmel. A pályázat célja Kiss Dénes író, költő, szerkesztő, magyar nyelvkutató munkásságának ápolása. Legfeljebb 9 ezer karakteres esszékkel lehet pályázni. A kiválasztott pályaműveket az irodalmi lapok leközlik.


Így írunk mi: "ÍGY ÍRUNK MI" címmel az Alkotók, Művészek és Művészetpártolók Egyesülete az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel ismét meghirdeti versíró versenyét, kicsiknek és nagyoknak, témamegkötés nélkül.
Pályázni a bevált gyakorlat szerint 6 korcsoportban lehet:
alsó tagozatos iskolás, felső tagozatos iskolás, szak- és középiskolás (20 éves korig),
felnőtt 1 (20-40 év között), felnőtt 2 (40-60 év között), valamint szebb korúak (60 év felett).
Pályázhatnak mindazok, akiknek írásai sehol nem jelentek meg.


Határidő: 2015. 03. 22.

Te Miért dolgozol? A nő, aki dolgozik, valahogy mindig gyanús. Ha sikeres és nincs családja, könnyen rásütik a bélyeget, hogy karrierista, ha pedig családosként sikeres, annak bizonyára a gyerekei látják kárát – mondja Rácz Zsuzsa író a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen immár hatodik alkalommal meghirdetett Terézanyu pályázat témájáról.
Idén olyan írásokat várnak, amelyekben a nők őszintén vallanak arról, hogy mit jelent számukra a munka, miért dolgoznak és közben milyen nehézségekkel kell megküzdeniük.
A kiírók nem titkolt szándéka, hogy a nem kellően megbecsült és főleg nők által végzett láthatatlan munkára is ráirányítsák a figyelmet, a díjátadót ezért április 7-én, a láthatatlan munka világnapján rendezik meg.
A pályázat idei újítása, hogy az írásműveken kívül bármilyen más műfajban (fotó, videó) is lehet nevezni.


Határidő: 2015. 03. 30.

Író-újságíró pályázat: Író-újságíró pályázatot hirdet az Inter Japán Magazin a japán-magyar kapcsolatok erősítésére. A pályázatra interjúkat, riportokat, novellákat és tanulmányokat várnak. Az írásművek épülhetnek japán-magyar történésekre, gondolati szintű közös elemekre, és a két nemzet közötti további kapcsolati lehetőségeket is felvethetnek. Valós eseményeket feldolgozó írásokkal és fikciókkal is lehet pályázni. Minden pályázó egy magyar nyelvű írással pályázhat. Az eredményeket 2015 áprilisában teszik közzé.


XVIII. Aquincumi Költőverseny: Az Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészeti Alapítvány pályázatot hirdet a 2015-ben 18. alkalommal megrendezendő Aquincumi Költőversenyen való részvételre. A pályázatra klasszikus formában írt pályaműveket várnak. A verseny idei mottója: Ab urbe condita. (A város alapításától.) A verseny döntőjét 2015. április 11-én rendezik meg.


Amatőr vers- és prózaíró pályázat: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Kulturális tanácsnoka AMATŐR VERS-és PRÓZAÍRÓ PÁLYÁZATOT hirdet.
Pályázni bármilyen témájú, magyar nyelvű, korábban még nem publikált alkotással lehet. (Publikációnak számít bármiféle internetes megjelenés, azaz saját blogon, közösségi portálon történt közlés is!)
Személyenként maximum 2, egyenként legfeljebb 5 gépelt oldal terjedelmű próza ill. 2 vers adható be a pályázatra.
Nevezési díj nincs.


Amatőr vers- és prózaíró pályázat: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Kulturális tanácsnoka amatőr vers- és prózaíró pályázatot hirdet.
Pályázni bármilyen témájú, magyar nyelvű, korábban még nem publikált alkotással lehet (Publikációnak számít bármiféle internetes megjelenés, azaz saját blogon, közösségi portálon történt közlés is!) Személyenként maximum 2, egyenként legfeljebb 5 gépelt oldal terjedelmű próza ill. 2 vers adható be a pályázatra. Nevezési díj nincs.


Határidő: 2015. 03. 31.

III. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázat: Harmadik alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázatot az Országos Mécs László Irodalmi Társaság. A pályázatra bárki beküldhet meséket legfeljebb három gépelt oldal terjedelemben. A beküldött alkotásokat 2015 áprilisában közönségszavazásra bocsátják.


Az ügyészek - novellaíró pályázat: Az Ügyészek Országos Egyesülete 2015. évben ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját, amelynek alkalmából novellaíró pályázatot hirdet.
A pályázat tematikája: Az ügyész, aki a munkáját hivatásnak tekinti, nem csupán dolgozik, hanem életformát, attitűdöt választ.


Szerzőket keresünk! - Kék Tea online magazin: Ha érdekel a világ, amelyben élünk, a dolgok, amik körülvesznek minket, az események, amelyek történnek, és ezekről szívesen tudósítanál is, akkor jelentkezz a Kék Tea online magazinhoz társszerzőnek!
Olyan írni és olvasni szerető, lelkes amatőr szerzőket keresünk csapatunkba, akik kellő érdeklődéssel fordulnak a világhoz, az élet dolgaihoz, és akik számára az írás valamivel több mint hobbi.


Mondocon - Novellaverseny: 2015 tavaszán is várjuk a lelkes jelentkezőket MondoCon novellaversenyén! Most a zord időjárásra tekintettel pedig a félelmetes vikingeket hívjuk segítségül számotokra, hogy minél jobb műveket készíthessetek.
A versenyre kizárólag saját magatok által írt történetekkel nevezhettek, ami nem kapcsolódik szervesen egy sorozathoz/filmhez/játékhoz stb., sem. A történetek hossza maximum 20 ezer karakter lehet (szóközökkel). A verseny témája pedig a viking kultúra. Ezen belül viszont bátran lehet kalandozni, szívesen látunk a fantasy műfajába sorolható történeteket és történelmi eseményekre alapozókat is. Nem kell mindenáron egy vikingnek feltűnnie a történetben, elég ha a kultúra egy-egy jellegzetes elemét beemelitek a novellátokba. Bátran hajózzatok, fosztogassatok vagy látogassatok el rituális eseményekre (persze csak írásban).


Moly.hu novellagyűjtemény: A Tetovált mementó című kötet megmutatta számunkra, hogy néhány hónap kemény munkájával az álmok valóra válthatók. Amikor kiírtuk a pályázatot, még mi sem gondoltuk, milyen sok moly fog jelentkezni, milyen sokféle írással. Bebizonyosodott, hogy a Moly közössége nem csak olvasni szerető, de az írásban is tehetséges, sokszínű személyiségeket foglal magába. Az antológia hatására előkerültek a fiókban dugdosott írások, párbeszéd alakult ki az írni és olvasni szeretők között.
Az első antológiában a verseké volt s főszerep, ezért most szeretnénk lehetőséget adni a prózában erős alkotóknak is. A most készülő kötetbe kizárólag rövid, prózai írásokat várunk.


Határidő: 2015. 04. 05.

Mondocon - Sci-fi novellaverseny: Jól forgatod a tollat? Szereted a sci-fit? Azt is tudod, mi az a Holdárnyék? Akkor itt a helyed! A MondoCon csapata és a Főnix Könyvműhely közös gondozású versenyében most megmutathatod, hogy Te is felérsz a nagy írókhoz!
A versenyre ugyan nem konkrét érelembe vett fanfictionöket várunk, viszont minden esetben a linken található részletből kiindulva kell dolgoznotok. A. M. Aranth nemrégiben megjelent Holdárnyék-sorozatának első kötetéből választottunk számotokra kiindulási alapot. Tehát az általatok megírt cselekmény kezdőpontját megadtuk, innentől viszont rátok van bízva, hogy merre tekeritek a történet fonalát!


Határidő: 2015. 04. 16.

FELHÍVÁS – A szobor titka: A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán látható egy Buddha-szobor, amelyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes közel ezeréves testének maradványait fedezték fel. A Litera az idei Litera-díjat annak az írónak kívánja adni, akinek műve a legeredetibb módon fedi fel a szobor titkát. Ezzel párhuzamosan nyílt pályázatot is hirdetünk!


Határidő: 2015. 04. 26.

Művészetek Kertje – Gödöllői Irodalmi Díj 2015: Gödöllő Város Önkormányzata, a Gödöllői Városi Könyvtár Irodalmi KerekAsztala, az Irka és a Gödöllői Ottlik Kör irodalmi díjat alapított 2012-ben, melynek célja Gödöllő és a gödöllői kistérség tehetséges, pályakezdő irodalmi alkotóinak felkutatása, támogatása, elindítása az írói pályán, valamint elismerésben részesítése. A díj fővédnöke dr. Gémesi György polgármester és dr. Nánási Éva, Gödöllő címzetes főjegyzője. A díjat évente meghirdetett pályázat keretében neves szakmai zsűri bírálja el.


Határidő: 2015. 05. 05.

Haiku pályázat: további információk a link alatt találhatóak.


Határidő: 2015. 05. 16.

Az Új Akropolisz 20. Erénynek erejével novella- és esszépályázata 2015: Mondd, voltál már szerelmes? – srácba, lányba, munkába, ideába? Vannak álmaid, céljaid? Akkor előtted sem rejtély, milyen, amikor valami egyre csak arra hív, hogy hozd ki magadból a legtöbbet, tedd a legjobbat, és ne csak a szépet. Mert: Ha te változol, minden változik. És mi kell a változáshoz? Túllátni – a látszaton, önmagunk és mások hibáin. Meglátni az értékeset, a nehézségekben a jót, válságban a megoldást. Megálmodni egy szebb és jobb világot. Tehát: Ha van rá szavad, vesd bele magad, de lehet, hogy más tettekre is fakad! Legyél tollforgatóként te a változás előmozdítója, és kezdd már most saját magaddal: ragadj billentyűzetet, kattanj rá a témára, dolgozd ki és küldd be nekünk. Hogy mind teremtsünk: mi lehetőséget az alkotásra és megmérettetésre, ti pedig az írásaitokban is szebb és jobb világot.


Határidő: 2015. 06. 01.

Cikkíró pályázatot indít a Turista magazin: Kedvenc túráddal most nemcsak élményekre, de értékes díjakra is szert tehetsz! A Turista Magazin cikkíró pályázatának célja a természetjárás népszerűsítése, színvonalának emelése, a túrázás szerelmeseinek hatékonyabb, sokoldalúbb tájékoztatása.
Jól írsz, és ezt szeretnéd megmutatni a nyilvánosságnak is? Kedvenc hobbid a túrázás, és szívesen megosztanád élményeidet másokkal? Most itt a lehetőség! Küldd el a cikked az alább megadott témák valamelyikében a cikkiropalyazat@turistamagazin.hu címre, s ha jól szerepelsz, pályaművedet publikálják a Turista Magazin print vagy online felületén.
Nincs más dolgod, mint túrázni, klaviatúrát ragadni, és beküldeni a Turista Magazin szerkesztőségébe az elkészült pályaművedet!


Határidő: 2015. 06. 01.

Új Galaxis - Járvány novellapályázat: Az Avana Egyesület „Járvány” címmel novellapályázatot hirdet.
A pályázat témája: sci-fi novella, amelyben az emberiség sorsát, jövőjét befolyásoló vírus, járvány kapja a központi szerepet.
Olyan történeteket várunk, amelyekben nem csupán említésszinten van jelen egy (esetlegesen a múltban lejátszódott) fertőzés, hanem kiemelten fontos eseménye a novellának, és a pandémia terjedése kihat az egész bolygó életére. Értelemszerűen nem a technikai eszközök kártékony kódjairól kell szólnia a történeteknek, hanem az élő szervezetet megtámadó kórokozókról.


Határidő: 2015. 06. 30.

Őszikék, 21. század: további információk a linken elérhetőek.


Határidő: 2015. 07. 01.

Nyakonöntött Goblin Szolgáltatóház - Varázslatos pályázat: Közhírré tétetik, hogy a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház kihirdeti a következő – immáron ötödik – novellapályázatát, melynek címe: Varázslatos.
Nevezési díj: nincs.
Megvesztegetési díj: a szokásos, de legyetek aktívabbak

Feltételek:

1. Feltétlenül szándékodban álljon írni egy novellát.
2. Ami hozzávetőlegesen minimum 5555 és maximum 15555 karaktert tartalmazhat (szóközzel együtt).
3. A novella kizárólag csak fantasy, sci-fi, vagy egyéb lehet. Esetleg valami más ezen kívül.
4. Pályázhatnak: Magyarországon és jelenlegi határainkon túl élő magyar nyelven alkotó írók, kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű novellákkal. (Egyéb diszkriminatív kikötés nincs, tehát szerepelhet az írásban akár vörösszemű, ínhüvelygyulladásban szenvedő vegetáriánus jegesmedve, vagy mélynövésű kopaszodó mellékszereplő is.)
5. A beküldött novellának kapcsolódnia kell a pályázat címéhez (Varázslatos). A hogyant a szervezőbizottság az írók fantáziájára bízza. Mindenesetre egy darab varázsló nem árt, ha akad benne, különben az elkövető felnégyeltetik, mocsárba dobattatik, és gyíkká változtatik! (Nem feltétlenül ebben a sorrendben.)


Határidő: 2015. 11. 01.

Kortárs irodalmi alkotások pályázata - Cédrus 2015: Pályázatot hirdet Kortárs irodalmi alkotások pályázata címmel a Cédrus Művészeti Alapítvány. A pályázat keretében szépirodalmi alkotások létrehozását, idegen nyelvből való fordítását vagy a hozzájuk kapcsolódó kutatómunkát támogatják. Csak magyar nyelven alkotó írók pályázhatnak. A kiválasztott műveket a Napút folyóirat 2016-os évfolyamában jelentetik meg.


Határidő: 2015. 12. 30.

Szabadnapló 2015 - netnapló-pályázat: Egész éves netnapló-pályázatot hirdet a Litera Szabadnapló 2015 címmel. A pályázatra egy kétflekkes próbanaplót kell beküldeni, ami egy szabadon választott napról készült. A pályaművek havonta egyszer lesznek olvashatóak a Literán. Minden hónap elején a szerkesztőség dönt arról, hogy ki írhat egy héten át naplót az oldalon, év végén pedig kiválasztják a legjobbat.
A próbanaplókat folyamatosan várják.


Határidő: folyamatos!

SFmag - novellákat keresünk: Az SFmag céljainak egyike, hogy kezdő és profi fantasztikus írók számára is megjelenési lehetőséget biztosítson, és havonta olyan novellákat kínáljon olvasóinak, amelyek izgalmas, érdekes és nívós képviselői a kortárs magyar SF irodalomnak.
A tervek szerint havonta egy magyar, kéthavonta egy külföldi szerző novelláját publikálják.
Minden olyan novellát szívesen látnak, amelyben a fantasztikum ilyen vagy olyan formában megjelenik. A megjelenés feltételei: az eredetiség, a helyesírás és a nyelvtani szabályok ismerete, a friss és következetes stílus, a jó karakterábrázolás, a cselekmény magabiztos kezelése, a téma vagy a látásmód egyedisége és az a csipetnyi plusz, ami egy jó és egy kiváló írás közötti különbséget jelenti.
Terjedelem: 3000–5000 szó között
Honorárium: 2500 Ft


Antológiapályázat: A konyviro.com és B.D.Mitterpach pályázatot hirdet a Decemberi napló c. naplóregény megírására, mindhárom főhőshöz. B.D.Mitterpach és a konyviro.com antológia pályázatot hirdet.
Naplóregény keretében nyújtanak fantasztikus lehetőséget azoknak, akik kedvet éreznek magukban írói képességeik kibontakoztatására és bemutatására. Kihagyhatatlan lehetőséget biztosítanak azoknak is, akik csak szárnypróbálgatók, vagy csak a megfelelő lehetőségre vártak, és azoknak is, akik részesei szeretnének lenni egy izgalmas, közösség által formált regény elkészítésének.
Beküldött írásod népszerűsége csak rajtad múlik!
Pályázati díj nincs! Kötelező könyvvásárlás nincs! Teljesen díjtalanul küldheted be írásaid és a kötetbe való bekerülés esetén sem kell fizetned!


Kis Lant: A Kis LANT Irodalmi Folyóirat 2015-ben is folyamatos pályázatot ír ki versek és prózák online és nyomtatott formában történő megjelentetésére. Kötött és szabadverseket is elfogadunk, amelyek terjedelme max.16 sor lehet. A téma szabadon választható. Költői képekben gazdag költeményeket várunk (metafora, megszemélyesítés, szinesztézia, stb.). Egy pályázó max.3 verset küldhet be.
Próza rovatainkba történő megjelentetésre rövid novellákat, esszéket és kritikákat várunk, a művek terjedelme max. 9 ezer karakter lehet (3xA5 oldal).
Az elfogadott műveket folyamatosan közöljük honlapunkon. A legjobbak közül egy-egy verset, prózát nyomtatott lapunkban is megjelentetünk. A pályázatokat e-mail címünkre ( lant@kislant.hu ), illetve a Mű beküldése menüpontunk segítségével kérjük elküldeni név, lakcím és rövid bemutatkozás (5-10 sor) kíséretében.
A pályázatokat félévente értékeljük és a nyertesek nevét a Pályázat – vers és Pályázat – próza rovatainkban tesszük közzé.

Uploaded magazin: "Lelkes művészek, kreatív tevékenységet végzők, figyelem! Küldj nekünk egy rövid bemutatkozó szöveget és néhány alkotást a magazin.uploaded@gmail.com-ra és akár állandó megjelenési lehetőséget kaphatsz egy dinamikusan fejlődő művészeti magmazinban."
*kép*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiana

avatar

Hozzászólások száma : 35
Join date : 2014. Dec. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Irodalmi pályázatok   Szer. Márc. 25, 2015 12:52 pmHatáridő: 2015. április 16. éjfél

A SZOBOR TITKA: A Litera nyílt pályázatán olyan novellákat várunk, amelyek szépirodalmi választ adnak a kérdésre, ki lehetett a rejtélyes szerzetes, miért döntött úgy, távozik az élők sorából, és miként került végül a szobor belsejébe.
A Litera a legjobb három pályaművet jutalmazza. A nyílt pályázatban indulók munkáit szakmai zsűri bírálja el. A legjobb írások megjelennek a Literán, és a szerzők felolvasásában hallhatóak lesznek a díjátadó esten!
kép
A mű terjedelme: 2-3 flekk (minimum 3000 - maximum 4-5000 karakter)
Műfaja: novella
A cím: A pályaműveket, kérjük, a következő emailcímre küldjék: litera2006@gmail.com vagy litera@litera.hu
A küldemény tárgya: A SZOBOR TITKA - PÁLYÁZAT

A nyílt pályázaton saját nevén bárki részt vehet, akinek műve megfelel a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek, a Litera alapelveinek, valamint tartózkodik a nyílt pártpolitikai utalásoktól.
A határidő után érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni! Valamint azokat a pályamunkákat sem tudjuk értékelni, amelyek átlépik a terjedelmi határt.
Egy pályázó csak egy művel indulhat! Amennyiben egy jelentkezőtől egynél több pályamunka érkezik, az időben korábban küldött érvényes.
A beérkezett műveket az erre az alkalomra létrehozott Facebook-oldalon közöljük, beérkezési sorrendben, folyamatosan. A Facebook-oldalon a Jegyzetek címszó alatt lesznek megtalálhatóak. Csak azok versenyeznek, amelyek itt olvashatóak.
A pályaműveket nem szerkesztjük, helyesírásukat nem javítjuk.

A nyílt pályázat díjai:
A pályázat három legjobbja értékes könyvjutalmat kap, emellett mindhárom pályamű olvasható lesz a Literán is, és elhangzik a díjátadón.


pályázat linkje
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://kepirok.hungarianforum.com
Hedgedog
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2014. Dec. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Irodalmi pályázatok   Szer. Márc. 25, 2015 4:04 pm

Kicsit csaltam, két dolog miatt:

1.: Ez a pályázat már azelőtt bent volt a listában, hogy linkelted volna, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem emlékszem, pontosan mikor tehettem be.
2.: Bőven elég lett volna egy linket adni Smile

Köszönöm az ajánlást, a pályázat bent is van!

____________________________________________________________________________________

FRISSÍTVE! Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiana

avatar

Hozzászólások száma : 35
Join date : 2014. Dec. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Irodalmi pályázatok   Szer. Márc. 25, 2015 8:21 pm

Akkor benéztem. No problemo. Smile
Bár akkor csalódott vagyok, hogy nem sikerült olyat találnom, ami még nem volt. x3
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://kepirok.hungarianforum.com
Tiana

avatar

Hozzászólások száma : 35
Join date : 2014. Dec. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Irodalmi pályázatok   Hétf. Márc. 30, 2015 6:49 pm

Határidő nélküli:
Uploaded magazin.
*kép*
_________________________________
szerk. frissítve: admin
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://kepirok.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Irodalmi pályázatok   

Vissza az elejére Go down
 
Irodalmi pályázatok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
KÉPírók :: KÉPírók :: BESZÉLJÜK MEG-
Ugrás: